tag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post159078169079467361..comments2023-06-30T08:25:53.660+02:00Comments on Anne Laila´s verden: Råsaft av ripsAnne Lailahttp://www.blogger.com/profile/11970279407965942761noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-85244605553980790942022-06-10T16:58:44.349+02:002022-06-10T16:58:44.349+02:00Laget den i går av frosne bær. Perfekt med litt ho...Laget den i går av frosne bær. Perfekt med litt honning til søtning. 👍Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-49307529807308678692021-07-19T12:43:14.341+02:002021-07-19T12:43:14.341+02:00Perfekt oppskrift! Brukes hvert år! Takk! Perfekt oppskrift! Brukes hvert år! Takk! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00521797041586334507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-68487324008284783052016-08-20T18:56:52.498+02:002016-08-20T18:56:52.498+02:00Hei. Lagde saft etter din oppskrift i dag men bruk...Hei. Lagde saft etter din oppskrift i dag men brukte noe mer sukker, ca. 0,5 kg pr. liter saft. Ungene klager hvert år over for lite sødme i safta mi og ifølge et hefte fra Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker står det 0,5-1 kg pr. liter. Jeg synes 0,5 kg var akkurat passe søtt til denne råsafta. Sylvihttps://www.blogger.com/profile/11382787924784117715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-17350923648280918332014-09-09T22:49:58.879+02:002014-09-09T22:49:58.879+02:00Bruker oppskriften din hvert år:) Saften blir nyde...Bruker oppskriften din hvert år:) Saften blir nydelig:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-16704657896717519402013-09-27T12:12:37.701+02:002013-09-27T12:12:37.701+02:00Brukte rips fra fryseren. Ble kjempegod saft.Brukte rips fra fryseren. Ble kjempegod saft.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-47905524121092100382013-08-28T21:08:11.083+02:002013-08-28T21:08:11.083+02:00Safta ble knallgo :-)
Satte 5 kg m vann i 5 dager ...Safta ble knallgo :-)<br />Satte 5 kg m vann i 5 dager og den ble mørkerød. Mye smak<br />Satte 3kg m vann i 2 dager og den ble lyserød.<br />Begge gode med hversin karismatiske smak..<br />ca 450- 500 gr sukker pr. liter ferdig saft!<br />Takk :-)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-64250255138920939552013-08-26T22:49:54.431+02:002013-08-26T22:49:54.431+02:00Hei anonym!
Tusen takk for tilbakemelding og oppda...Hei anonym!<br />Tusen takk for tilbakemelding og oppdatering :) Å så bra at den ble god!! :) Da må du bare være stolt av deg selv og nyte resultatet gjennom hele vinteren! :)Anne Lailahttps://www.blogger.com/profile/11970279407965942761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-77295275599661344212013-08-11T21:56:28.706+02:002013-08-11T21:56:28.706+02:00Safta blei knall god;) gler meg te den ska nytesSafta blei knall god;) gler meg te den ska nytesAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-71838393584150614032013-08-10T14:18:23.995+02:002013-08-10T14:18:23.995+02:00Da er ripsa satt med vann i til i morgen, gleder m...Da er ripsa satt med vann i til i morgen, gleder meg til å smake saften når den er ferdig, dette er første gangen jeg lager noen slags saft :-D<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-72079895962831886242012-08-27T22:21:35.436+02:002012-08-27T22:21:35.436+02:001 uke? :) Da var det vel mer vin enn saft? :) Det ...1 uke? :) Da var det vel mer vin enn saft? :) Det du siler av har du rett på tomme melkekartonger etter at du har rørt inn sukkeret, og legger det rett i frysen. Jeg synes det er mye greiere å fryse den ned, enn å styre med tilsetninger for at den skal være mer holdbar. Men Meny, og til og med apoteket kan ha vinsyre/certo ol dersom du ikke vil fryse ned. Blandingsforholdet når du skal servere varierer helt etter hvor konsentrert saften er, så her må du nesten prøve deg litt frem. Men godt er det i alle fall!! Lykke til!! :)Anne Lailahttps://www.blogger.com/profile/11970279407965942761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-74634626252583407462012-08-27T22:01:56.208+02:002012-08-27T22:01:56.208+02:00Har prøvd oppskriften din, men tidsklemma førte ti...Har prøvd oppskriften din, men tidsklemma førte til at safta stod ca 1 uke(!) før jeg silte av. var ingen suksess...var blitt nærmest sirrup og umulig å sile.. men fikk ut en god del, som smakte godt:-) litt usikker: blander du ut med vann etter at du siler av? Jeg antar det. 1:3? <br />Sprs: har leita byen rundt etter bensosurt natron. for å lage mer holdbar saft. aner du eller noen hvor man får tak i slikt?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-6964124410555795372011-08-08T18:04:15.598+02:002011-08-08T18:04:15.598+02:00De va Synnøve så tipsa om saftå di. Siå rababrasaf...De va Synnøve så tipsa om saftå di. Siå rababrasaftå mi jekk den veien hønå spenne (sånn går de når ein dagstur blir te fleire dagar)så kansje eg ska prøva meg på rips i plassen.<br /><br />Såg ut som om du hadde ein koslige blogg. Ska stikka innom ein aen dag når eg har litt bere ti. Nå må eg ringa mammen å hørra om hu har rips te megShirleyhttps://www.blogger.com/profile/14897385965277156694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-73120432010052139502011-07-17T19:37:04.653+02:002011-07-17T19:37:04.653+02:00Jeg har en kjempegod og lettvint oppskrift på &quo...Jeg har en kjempegod og lettvint oppskrift på "en slags råsaft" som jeg gjerne vil dele med dere: <br /><br />Rens bærene på forhand der det beregnes en te-kopp bær pr. liter vann.Sett Norgesglass, evnt flasker med stor tut, i steikovnen på 100 gr. Kok opp lokk og strikk. Kok opp 10 liter vann, hell i 1,5 kg sukker og kok opp igjen noen få minutter. Ta glass ut av ovnen og hell en te-kopp med bær i og hell det varme vannet over til glasset er helt fullt. Ta på lokk og sett det kaldt når det er godt avkjølt. Må stå minst 2-3 mnd før safta siles før den drikkes rein. Oppskrifta egner seg ypperlig til solbær, rips, kirsebær og blåbær.<br /><br />Lykke til!<br /><br />Mvh MaritAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-21586242673963103952011-07-01T10:16:42.516+02:002011-07-01T10:16:42.516+02:00Dette må jeg prøve meg på til høsten! Flott blogg ...Dette må jeg prøve meg på til høsten! Flott blogg du har :)Kobrahttps://www.blogger.com/profile/02437203233341898402noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7633556048565698412.post-85904646342899038812010-08-11T09:16:52.745+02:002010-08-11T09:16:52.745+02:00Åh, det såg godt ut!!! Kan huska i hine hårde dag...Åh, det såg godt ut!!! Kan huska i hine hårde dage at eg fekk slik saft med meg på skulen. Syntes ikkje det var så stas då. Ville heller hatt Gøy-saft, slik som "alle dei andre" fekk heime. ;) Men nå, derimot, hadde gitt litt ekstra for slik saft ja. Ha ein fin dag.MammaMyhttps://www.blogger.com/profile/00732796517666817961noreply@blogger.com