Eplekake
Dette er min mors eplekake oppskrift. Kaken er veldig lett å lage, og smaker utrolig godt! Oppskriften kan også dobles og stekes i langpanne.
Oppskrift
3 egg
200 gr sukker
100 gr smør
1 1/2 dl melk
200 gr hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
3 epler
kanel & sukker
Pisk egg og sukker til eggedosis
Smelt smøret og ha i melken
Når eggedosisen er ferdig pisket, ha i melk/smør
Ha i alt det tørre
Visp sammen alt på minste hastighet på mixeren
Skjær eplene opp i båter (skjær bort kjernehuset)
Bland sammen sukker og kanel i en brødpose
Ha i eplebitene og vend posen til eplene er dekket av sukker/kanel blandingen
Tøm røren i en rund form, og fordel eplebitene jevnt rundt på kaken.
Strø litt sukker og kanel oppå kaken før du setter den i ovnen.
Stekes på 175* i ca 45 min
Serveres med is, og rørte jordbær eller bringebær smaker også fantastisk godt til!
Kommentarer
Legg inn en kommentar