Eplekake med vaniljesirup

Denne deilige oppskriften fant jeg i siste nummer av www.boligdrøm.no Et fantastisk blad med masse flotte bilder, inspirasjon og gode oppskrifter. Kaken måtte bare prøves, og selvsagt vil jeg dele den med deg!
200 gr mykt smør
200 gr sukker (eller fruktose)
4 egg
200 gr hvetemel
1 ss bakepulver
1 ss vaniljesukker
4 epler
Vaniljesirup (se egen oppskrift)

Rør smør og sukker hvitt og tilsett ett egg om gangen mens du pisker. Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha deigen i en smurt form på 26 cm. Del eplene i båter (ta bort kjernene) Fordel eplebåtene oppå deigen, og sett den i varm ovn. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.

Vaniljesirup
2 vaniljestenger
2 dl vann
200 gr sukker
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha frø, stenger, vann og sukker i en liten gryte og kok opp. La småkoke i ca 10 minutter til den tykner. La den kjøle litt ned, og hell den over på glass eller n liten flaske. Oppbevares i kjøleskapet. Sirupen kan brukes på is, frukt, yoghurt og kaker. Har veldig lang holdbarhet når den står kaldt.


La kaken kjøles av litt før du dynker den godt med vaniljesirupen. Serveres (eller gis bort) til noen du syns fortjener det, med vaniljeis, rømme eller Cremè Fraiche.
Server gjerne kaken i vårsolen på terassen, med en god kopp kaffe, en deilig drøs, eller rett å slett med en god bok!

Kommentarer

Populære innlegg