Lilla blomsterkrukke


I fjor sommer kjøpte jeg meg en bok om planting på terrasser. Den største utfordringen med å bo på vestlandet, helt nede ved sjøen er at det meste av planter blir svidd sundt av vinden. Så jeg er i "prøve meg frem" fasen, og etter å ha bodd her i 5 år, tror jeg det er en konstant vedvarende fase :) I fjor la vi rett å slett kunstgress på en del av tomten. 
Det er det smarteste vi noen gang har gjort (all ære til Mannen som fikk idèen!) Det er grønt hele året, og når naboen drar frem moseklipperen og gressklipper, sitter jeg godt tilbakelent i solstolen min med en god kopp kaffi og nyter synet av naboen som jobber, og lukten av nyslått gress :)
 Men tilbake til terrasseboken... der var det bilde av en lilla hagekrukke. Jeg elsker lilla, men uansett hvor jeg har lett, så har jeg ikke funnet noe lignende. Når jeg i tillegg må ha noe som ikke kan bli tatt av vinden, eller velte når høststormene kommer, begynner utvalget å begrense seg. 


Men når man ikke finner det man vil ha, så må man... lage selv! :)
Så da gikk jeg til innkjøp av en større betongring, type som man bruker i vann- og avløpssystemer. Den var forferdelig tung, og helt perfekt! Så med litt maling, duk i bunnen, litt småstein, godt med lecakuler og god krukkejord er blomsterkasen klar!

Kommentarer

 1. Hei! Syns blomsterkrukka ble kjempefin! Jeg lurer på hvor høy og stor den er i diameter? Og hvor fikk du tak i betongringen?
  Mvh Ingunn

  SvarSlett
 2. Hei!
  Så hyggelig at du likte den! :)
  Betongringen er 52cm høy og ca 80 cm i diameter.
  Disse finnes i forskjellige størrelser. Jeg kjøpte min på et mursenter, men ta kontakt med noen lokale entrepenører. De kan ha liggende rør som de ikke kan bruke pga små kutt/skader. Da kan du sikkert få dem billig :) Jeg malte min med betongmaling.
  Kle den innvendig med bobleplast eller annet isolerende materiale. Da er sjansen større for at det du planter i kassen overlever vinteren. Lykke til! :)

  SvarSlett
 3. Hei igjen:) Tusen takk for svar og lure tips! Mvh Ingunn

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg