Ny båt

 Vi har hatt en pågående diskusjon i familien Jenssen de siste 2 årene. Et stadig tilbakevendende tema hver gang sjøen ligger speilblank (det er ikke ofte, men det skjer). Etter at Mannen senket den forrige skuta med stil (som du kan lese om her) har kaien ligget tom. Mannen har vært ivrig etter å få ny båt på plass, men finansministeren i heimen (som tilfeldigvis er meg) har sagt nei. "Det er ikke satt av penger på årets budsjett til ny båt" har finansministeren sagt. Sannheten er at jeg har slappet utrolig godt av uten båt.
Mannen er nemlig ikke den fødte sjømann. Han er fantastisk flink til utrolig mye, men når jeg ser han lurer på fendere, kaller blåsene for "baljer" og knytter kjerringknute når båten skal fortøyes, da kjenner jeg skepsisen kommer sigende... At også jeg har klart å kjøte en båt på grunn, er aldri en del av diskusjonen. Det tror jeg faktisk han har glemt :)
Men her en dag kom min kjære (økonomiske) bror tøffende inn til kaien vår med ny båt. Det var egentlig veldig overraskende, for vi er veldig like når det gjelder økonomi; han er også finansminister i heimen, og i våre hoder er alle innkjøp delt opp i følgende kriterier:
1. Må ha
2. Bør ha
3. Kan vurderes om noen år
4. Bare glem det! Kommer aldri på tale!
Båt lå vel egentlig å vippet et sted mellom "Kan vurderes" og "Bare glem det". Derfor ble jeg en smule overrasket!
Min bror følte nok et visst behov for å forklare situasjonen;
"Vi snakker og snakker, men det blir aldri noe med oss" sa han. "Og ungene blir større og større, og plutselig er de så store at de flytter ut! Skal vi gi dem gode opplevelser og gode minner så må vi gjøre det nå!"
Så de siste 2 ukene har dette kvernet i hodet mitt. Det har jeg jo selvsagt ikke sagt noe om til Mannen. Han kunne jo begynne å tro at finansministeren var i ferd med å ommøblere på budsjettet for å kjøpe noe som man egentlig ikke trenger!
Her en dag tok jeg meg selv på fersken i å smugtitte på "Båter til salgs" på Finn.no ...
Torsdag ringte jeg Mannen på jobb og ba han dra å se på en båt jeg hadde sett (stakkars mann! Han var sikker på at jeg var blitt syk!) "Har vi vunnet i Lotto?" lurte han på. I alle fall forsto han at det var lurt å smi mens jernet var varmt!
Fredag lå gliset (jeg fikk veldig mye båt for pengene!) til kai. Så nå er jeg eier av en "Bare glem det! Kommer aldri på tale!" båt, jeg har litt mer lån i banken, 2 overlykkelige barn, 1 smilende (og fortsatt sjokkert) Mann. Og vi nyter øyeblikkene allerede!
Av og til kan til og med en finansminister bli litt vel snusfornuftig. Da hjelper det at noen setter tingene i litt perspektiv! Og egentlig, så blir jeg ikke overrasket om neste års budsjett inkluderer en brukt campingvogn... Jeg har sett noen ikke altfor dyre på Finn.no, men det sier jeg jo selvfølgelig ingenting om til Mannen! Jeg vil jo ikke gi han noen falske forhåpninger...

Kommentarer

 1. Campingvogn! Då vil eg vera med!! Trur eg har litt reisande blod i årene. ;)

  SvarSlett
 2. Hjeeeelp. me og har snart båt. Eg kjenne meg igjen i ALT. Men som vernepleiere kan me ihvertfall (i teorien) mestre dette.... ? Handlingskjeder f.eks? :)

  SvarSlett
 3. Haha, gratla med ny båt!!:):) Og campinglivet kan anbefalast på det varmaste!!:)

  SvarSlett
 4. Kjære MammaMy! Hiv deg med!
  Borghild; kunsten er å lage handlingskjeder for Mannen, som blir gjennomført og innlært på en sånn måte at han faktisk ikke skjønner hva vi driver med :) Men ikke glem baseline! Av og til kan de mere enn vi tror! :)
  Tonje, vi gleder oss allerede, og har neste sommers reiseplan klar :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg