Focaccia

I går hadde vi invitert en del venner på kvelds, og Mannen fikk bestemme menyen. Da ble det som forventet favorittretten hans Pasta med bacon og kylling. Oppskriften på denne finner du her: http://anne-laila.blogspot.com/2010/02/pasta-med-bacon-og-kylling.html 
Denne gangen fikk jeg lyst å servere Focaccia brød til, og det ble utrolig godt!! Og her er oppskriften og bilder til deg:
Deig
1 kg mel
1 pk tørrgjær
2-3 ss sukker eller honning
salt
9 dl vann
2 never oliven, soltørkede tomater eller fetaost
Jeg brukte fetaost, og det smakte utrolig godt!

Oljeblanding
2 dl. god olivenolje (Extra virgin)
3 fedder hvitløk
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
salt, gjerne litt grovt

Bland sammen alle ingrediensene til deigen, utenom fetaost. Denne har du i når deigen er godt eltet sammen. Deigen virker veldig klissete, og det skal den være!
Sett deigen til heving i 1 time.Mens deigen hever lager du oljeblandingen. Denne blir veldig god når den får stå en stund i romtemperatur før den skal brukes. Da blander smakene seg veldig godt!
Når deigen er ferdig hevet knar du den godt sammen så du får presset ut alt luft. Dekk en langpanne med bakepapir, og fordel deigen utover. La den heve 15-20 minutt før du bruker fingrene til å "stikke hull" i deigen. Dypp fingrene i oljeblandingen, så slipper du at deigen setter seg fast. 

La deigen heve 1 time til. Hell så over oljeblandingen og stek på 200 grader i 15-20 minutter, til brødet får en fin gyllen skorpe. La brødet hvile en stund før du skjærer det opp og serverer.
Jeg laget focaccia deigen ferdig, og satte den ferdig i langpannen i kjøleskapet. 1 time før gjestene kom satte jeg den i ovnen til steking. Da slipper du stress med deig og baking like før gjestene skal komme, og brødet kan serveres rykende ferskt!

Kommentarer

Populære innlegg