Biff med karamellisert sopp

I kveld har Mannen stått for kveldskosen. Han lager ikke så mye mat til vanlig, men han har èn spesialitet; biff med fløtegratinerte poteter og karamellisert champignon. Det smaker fantastisk godt, og er en garantert suksess dersom du skal imponere noen!
Til 4 voksne trenger du:
4 passe stykker biff, feks mørbradbiff
8-9 poteter
2 fedd hvitløk
3 dl. krem- eller matfløte
12 stilker fersk asparges
10 champignon
sukker
salt & pepper

1.Start med å kutte opp potetene i skiver. Du trenger ikke skrelle potetene først, men vask dem godt dersom du ikke kjøper ferdig vaskede poteter. Legg potetskivene i en ildfast form, press over 2 fedd med hvitløk, krydre med litt salt og pepper. Til slutt heller du over fløten. Settes i ovnen på 200℃ i ca. 45 min.

2.15-20 min før potetene er ferdige krydres biffene. Stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Dersom du ikke liker at kjøttet har en rød kjerne i midten, lar du det steke noen minutter ekstra på hver side. Da blir kjøttet gjennomstekt.(La alltid kjøttet bli romtemperert før du steker det. Da unngår du at kjøttet blir seigt.)

3. Del chapignonen i passe skiver. Sett stekepannen på sterk varme. Ha smør i pannen, og når smøret har smeltet har du soppen i pannen. Stek til soppen er gyllen brun. Strø 2-3 ss. sukker over den steikte soppen, og la dette frese i pannen til sukkeret er smeltet.
4. Kok opp en gryte med vann. Kutt av 3-4 cm nederst på hver asparges (denne delen er litt tørr) La aspargesen trekke, ikke koke, i noen få minutter. Aspargesen kan også stekes i litt smør på stekepannen. Stek 2 min på hver "side" 
Dander maten på 4 tallerkener og server!

Bon appetit!

Kommentarer

Populære innlegg