Fjelltur Gourmet

 I helgen har jeg benyttet anledningen og kommet meg i marka både lørdag og søndag! Lørdag på en joggetur, og søndag på tur med mann, barn, svigerinne, tantebarn og venninne. Jeg nyter å komme meg ut i marka! Det gir bare enormt med energi!
For turtips der du bor, kan du sjekke om kommunen har laget egne turkart. 
Ellers er der en fantastisk bra APP som du kan laste ned;  "UT.no" Der kan du hente veldig mange turtips i området der du bor, eller er på besøk. 
Før vi dro på tur, laget jeg klar pakker med laks og grønnsaker som vi skulle grille, og pannekakerøre for å steke pannekaker til dessert.
 Laksepakker er veldig enkelt og lage. Det tar ikke mye tid, og så er det veldig godt og veldig sunt.
Slik lager du dem;
Kutt opp grønnsaker i ikke for store biter. Er de for store tar det lengre tid for å få dem gjennomstekt. Og bruk det du har i hus!
Jeg delte opp purreløk, brokkoli, gulrøtter og potet. Men det meste kan brukes. Rødløk, mais, paprika, sopp osv. 
Ta et godt stykke aluminiumsfolie. Det må være passe stort til at du kan brette det godt rundt maten.
Ha en liten klatt smør eller olje på folien. Legg laksefiletene nederst, krydre med salt og pepper, og dryss de forskjellige grønnsakene over fisken.
(Laksefilet kjøpte jeg på Rema 1000 til 44 kr. for 4 gode fileter.) 
Pakk sammen folien rundt laksen og grønnsakene, og pakk det ned i tursekken !
 Så etter en passe god gåtur for små og litt større føtter, er det bare til å fyre opp bålet, og legge pakkene på. Bruk rist om du har det, ellers fungerer det fint å legge pakkene rett på kullet. Skal du legge dem rett på kullet kan det være en fordel å ha litt ekstra aluminiumsfolie i bunnen på pakkene når du lager dem til, slik at maten ikke blir så lett svidd.
 Så er det bare til å kose seg med en god drøs og en kopp kaffe mens maten koser seg på bålet, og ungene fyker rundt og forbrenner litt energi :) Brett forsiktig opp folien innimellom for å se når maten er klar. 
Server med Kesam. Og lag mye mat, for dette går ned på høykant både hos barn og voksne !
Til dessert kan du steke pannekaker på samme bålet. Ha med en stekepanne som tåler høy varme. Pannekakerøren lager du hjemme. 1 Toro økonomipakke Pannekaker som du blander sammen med vann, passer akkurat oppi en 1,5l. brusflaske. Veldig lett å ha i sekken, og veldig lett å helle av ! Ta med en liten smørklatt som du kan smøre stekepannen med ved behov. Serveres med sukker eller syltetøy.
Hvem har sagt at søndagsmiddagen må lages og spises inne? :)
Det er mye bedre å spise ute !

Kommentarer

Populære innlegg