Dadda`s ostekake
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN9OTSKd4m5cmGsf8FeM8f02aAv0n6Tz39yKS9dm93Y5goJel47bVa6vM-T4KfoMX3nMZBfg43vYp68paaX_YqcM6NeoOq9qQKmUCu-Z7Tg34_ayM-AzrrIeukBqrrhnxkEHI9SgoDouIB/s320/Mathias+overnatting+skolen+2010+005.jpg)
Denne oppskriften har jeg fått av min søster, som jeg ennå, til tross for at jeg er 37, kaller for Dadda :-) Kaken er veldig lett og lage. Den trenger noen timer på å stivne, så den kan med fordel lages dagen før den skal serveres.
1 pakke Bixit
125 gr smør
1 pk sitrongele
3 dl fløte
125 gr melis
250 gr naturell ost (kremost, 2 pk à 125 gr)
3 dl rømme
Smelt smør
Knus kjeksen og bland i det smeltede smøret
Trykk dette utover i en rund form og sett til kjøling. Dette er bunnen på kaka.
Kok opp 2,5 dl vann. Ha sitrongele-pulveret i det kokende vannet og rør det ut. Når dette er avkjølt, piskes melisen inn i gele-blandingen.
Pisk 3 dl fløte
Rømmen og osten blandes sammen til en røre. Det er en fordel å la osten stå en liten stund i romtemperatur. Da er den lettere å røre inn i rømmen.
Til slutt blandes alt sammen i en mikser, og helles over bunnen.
Må stå i kjøleskap.
Pynt gjerne ned bær før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar