Translate

lørdag 17. april 2010

Dadda`s ostekake


Denne oppskriften har jeg fått av min søster, som jeg ennå, til tross for at jeg er 37, kaller for Dadda :-) Kaken er veldig lett og lage. Den trenger noen timer på å stivne, så den kan med fordel lages dagen før den skal serveres.

1 pakke Bixit
125 gr smør
1 pk sitrongele
3 dl fløte
125 gr melis
250 gr naturell ost (kremost, 2 pk à 125 gr)
3 dl rømme

Smelt smør
Knus kjeksen og bland i det smeltede smøret
Trykk dette utover i en rund form og sett til kjøling. Dette er bunnen på kaka.

Kok opp 2,5 dl vann. Ha sitrongele-pulveret i det kokende vannet og rør det ut. Når dette er avkjølt, piskes melisen inn i gele-blandingen.
Pisk 3 dl fløte
Rømmen og osten blandes sammen til en røre. Det er en fordel å la osten stå en liten stund i romtemperatur. Da er den lettere å røre inn i rømmen.

Til slutt blandes alt sammen i en mikser, og helles over bunnen.
Må stå i kjøleskap.

Pynt gjerne ned bær før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar