Translate

mandag 10. mai 2010

Skillingsboller


Ingenting smaker som nybakte skillingsboller, eller "kanel i svingene" som det heter her, og vaniljeis!
Denne grunnoppskriften bruker jeg til skillingsboller, skoleboller og vanlige boller.

4,5 dl melk
6 ss. smeltet margarin
3 ss sukker
50 gr gjær
1 ts kardemomme
2 egg
600 gr hvetemel

Ha melken i det smeltede smøret til det er lunkent. Bland sammen alt det tørre. Ha i melk/smør og eggene. Rør sammen til en god deig. Spe på med mel ved behov.
La heve ca 1 time.
Del deigen i 2. Kjevle ut deigen. Pensle på smeltet smør, og strø på kanel og sukker. Rull den sammen, og del opp i passe stykker. Legg på stekebrett, og trykk ned stykkene så de blir flatere.
Etterhev ca 30-40 min.
Stekes på 200* i ca 10 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar