Lisboa

Nå er det over 1 uke siden jeg blogget sist. Grunnen er at jeg har vært en tur i Lisboa sammen med noen kolleger. Så nå skal du få en liten smakebit av byen du også!
Lisboa er delt inn i 6 bydeler som hver for seg nesten er en egen by med parker, uterestauranter, trikker og mange serverdigheter. Vi bodde  i Saö Sebastiäo som lå noen kilometer fra selve bykjernen som heter Baixa, og elven Rio Tejo som renner langs hele byen. I Baixa (bildet) ligger husene helt paralellt for hverandre. Dette er en av opplysningstidens mesterverker innenfor byplanlegging. Alle de paralelle gatene er handlegater, og kalles "Gullgaten" (dyre butikker) "Sølvgaten" (middels dyrt) og "Bestikkgaten" (rimelige butikker) Veldig greit å finne ut hvilken gate man skal gå i på en måte :-)

Lisboa er også kjent for sine mange smale gater og Lisboas mest populære transportmiddel, trikken, som smyger seg opp og ned de smale gatene. Trikk nr 28 er veldig populær, og verdt en tur! Men pass på vesker å bagger! Her er det mange lange fingre!

Praca do Rossio er porten inn til Baixa. Denne plassen skal vistnok være bygget til ære for Brasils første  statssjef, Dom Pedro IV. 
Parker

Det er fantastisk mange og flotte parker i Lisboa. Så lunchen trenger ikke inntas på en kafè, det er like fantastisk med medbrakt mat i parken!

Oliventrær ser man over alt. Skulle gjerne hatt dette i hagen :)

En gammel mann tar seg en pust i bakken

Lisboa er kjent for sin utbrakte bruk av stein både i parkene og i gatene. Gaten Rua Augusta er brolagt med mosaikk i to farger, og dette ser man også på en del av sidegatene og fortauene.


Torre de Belèm
Et av verdens flotteste militære byggverk, oppført av Manuell (1514-1519) for å forsvare innseilingen til til Tejo. I kjelleren var det fangehull.  Disse ligger under normal vannstand for elven, og dette var vistnok en effektiv måte å få bedre plass i fangehullene... Ved unormalt høy vannstad ble det effektivt noen ledige plasser i fangehullet...

Castelo de Säo Jorge
Denne borgen er synlig over mesteparten av Lisboa. Den har en utrolig panoramautsikt over hele Lisboa, og vi var så heldige at vi fikk nyte solnedgangen herifra. Det var en fantastisk opplevelse!


Dette var en liten smakebit av Lisboa. En tur hit anbefales på det varmeste! Vi hadde over 20 grader nå i slutten av oktober, så det var en flott tid å reise på. Maten er veldig god og veldig billig! Portugal er kjent for mye og god fisk, og i Lisboa finner man en rekke flotte fiskerestauranter. Her ser man levende hummer, og menyen er god og fristende! Et godt måltid på en god restaurant koster ikke mer enn 15 - 20 euro. (120 -160 kr) Men vær obs på at alt som settes på bordet koster! Det står gjerne oliven, brød, kaviar og lignende på bordet når man kommer, eller det settes frem når du setter deg ned. Dette koster som regel litt, og om man ikke ønsker det kan man bare be kelneren ta det bort fra bordet. 

Kommentarer

  1. Kanskje det blir Lisboa engang? Flotte bilder og god reiseskildring, dronning.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg