Translate

fredag 15. april 2011

Eplekake med vaniljesaus

I går hadde Mannen bursdag, og da må man selvfølgelig ha noe godt på lur :-) Når vi har bursdag her hos oss, har vi alltid åpent hus, og da er det lurt å ha mye mat klar. I går tenkte jeg at jeg ville lage noe nytt, så det ble eplekake med vaniljesaus og kyllingsuppe med kokosmelk. Begge deler fallt veldig i smak. Oppskriften på eplekaken får du her. Kyllingsuppen skal du få en annen dag :-)

Eplekake
1 liter ferdig vaniljesaus
200 gr. smør
700 gr. hvetemel
350 gr. sukker
2 ts. vaniljesukker
6 ts. bakepulver
ca 4-5 stk. epler

Smelt margarin, avkjøl.
Bland den med vaniljesausen
 Ta alt det tørre i en bolle og bland det sammen.
 Bland til slutt vått og tørt sammen.
 Smør deigen utover i en langpanne m/bakepapir.

Del eplene i båter. Skrell eplene vist du vil. Jeg brukte røde epler, og da skrelte jeg dem ikke for jeg syns de kager en fin farge i kaken.
Dytt eplebåtene ned i deigen.
 Strø kanel og sukker på toppen.

Stekes 180 grader i 50 minutter.


Kaken er veldig saftig og holder seg godt i flere dager. Strø melis over før servering, og server gjerne med Hennig Olsen vaniljeis (den synes jeg er best :-) )

Ønsker deg en strålende helg!!

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med overstått dag i huset. Den kaka ser himmelsk ut ... Legge bak øret at oppskrifta må prøves. Har bursdag selv i huset i dag. Men bursdagsbarnet har allerede bestemt menyen så får bli en annen gang
    Ha ei riktig god helg og en flott påske
    Klem fra Siv

    SvarSlett
  2. Hei Siv!
    Så koselig at du er innom bloggen min! Håper feiringen gikk fint, og menyen ble bra :-)
    Ønsker deg og dine en strålende, god og velsignet påske!
    Klem fra Anne Laila

    SvarSlett