40-års krise?

Mannen med stor M (i midten)
Det skjer noe med Mannen for tiden. For 1 års tid siden lokket en kompis han ut på sykkeltur rundt øya. En strekning på 4,2 mil. Han kom hjem etter 2,5 time, utslitt og rødsprengt. Han måtte nesten løftes av sykkelen, og hadde problemer med å gå i flere dager. Ja, ja tenkte jeg. Her blir det nok ikke flere turer på sykkelsetet. Men der tok jeg fryktelig feil! Jeg forstår det bare ikke! Det tar helt av! 
Nå skal det sykles til alle døgnets tider, han har kjøpt seg hybridsykkel (men han trenger selvfølgelig en racersykkel for å holde tritt med de beste sier han), han har kjøpt sykkelbukse, og jakke med lommer på ryggen. Der stapper han oppi bananer og New Energy sjokolade. Ja, åsså har han nye sykkelsko selvfølgelig. 
Nå har han meldt seg inn i sykkelklubb, og hele klubben sykler rundt i like klær med reklame for Diplom is og Deloitte. Fryktelig frustrerende egentlig, for nå vinker jeg hver gang jeg ser en sykklist i blå klær, for om det er han så vil jeg jo ikke virke uinteressert! (Jeg jobber jo, som du vet, med å bygge opp igjen selvbildet hans etter nedturen med hagestolen. Og jeg har lest at det er viktig at man opplever at man blir sett!)  Så derfor vinker jeg og smiler, og får for det meste usikre spørrende blikk tilbake... 

Så nå backer jeg opp alt det jeg klarer. Så i morgen skal Fru Jenssen kjøre den 2 timer lange turen inn til Sauda (at jeg ikke liker å kjøre tur med bil er helt uvesentlig) Mannen skal nemlig ut på månedens 2. løp.
Haugesund-Sauda skal tilbakelegges på kortest mulig tid. Og jeg må jo bare stå på mållinjen å juble og vinke (selvfølgelig med norsk flagg) når han kommer i mål!
Sykkel har han fått lånt, for jeg må jo forstå at det funker dårlig å sykle 12 mil på en hybridsykkel. Jada, jeg forstår det. 
Og jeg forstår hvor det bærer... Det blir innkjøp av racersykkel innen rimelig tid. 
Fordelen er, at vi sparer store summer på utgiftsposten for bil! Mannen har nemlig en tendens til at bilen bare "triller" forbi fotobokser, eller at ting plutselig og helt uventet (og selvfølgelig helt uforståelig) har stått bak bilen når han skal rygge... 
Så egentlig, dersom jeg regner på det, så tror jeg faktisk at det er fryktelig lurt at han får den sykkelen!!

God helg!

Kommentarer

  1. La an ta seg ut! Me har såner 1 meter høge sykkelpumpa som står på golvet. Det MÅ man ha, ser du. Går kje an å pumpa luft med ei alminnelige sykkelpumpa visstnok. Har an såner kreddlen sykkelshorts med selar og kanskje? Såner som der visstnok ikkje ska vera trusa onda.... Barre spør visst det e noge du lura på! Eg har ufrivilligt møkje kunnskap om sykkelinteresserte menn. ;)

    SvarSlett
  2. Barra for å skjerma Mannen, så seie eg barra ; No comment :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg