Translate

tirsdag 16. august 2011

3 kaker, 1 oppskrift

Dette er en fantastisk enkel oppskrift, og resultatet smaker nydelig! Oppskriften er i utgangspunktet til en langpanne, men jeg bruker samme oppskrift til eple muffins og Cupcakes. Så her kan du dobble oppskriften og bake kaker i lange baner. Så kan du dele ut til venner og naboer, eller rett og slett fryse ned til du får uventet besøk.

Oppskrift:
1 liter ferdig vaniljesaus
200 gr. smør
700 gr. hvetemel
350 gr. sukker
2 ts. vaniljesukker
6 ts. bakepulver
ca 4-5 stk. epler

Smelt margarin, avkjøl.
Bland den med vaniljesausen
 Ta alt det tørre i en bolle og bland det sammen.
 Bland til slutt vått og tørt sammen, og rør til det blir en jevn røre.

Til langpanne
 Dekk en langpanne med bakepapir, og smør røren jevnt utover.
Del eplene i båter. Skrell eplene vist du vil. Jeg brukte røde epler, og da skrelte jeg dem ikke for jeg syns de kager en fin farge i kaken.
Dytt eplebåtene ned i deigen.
 Strø kanel og sukker på toppen.

Stekes 180 grader i 50 minutter.

Til eplemuffins

Fyll muffinsformer 3/4 fulle
Del eplene inn i båter, og del hver båt i to. Stikk eplebitene litt ned i muffinsen.
Strø over kanel og sukker
Stekes på 180 grader i 10-12 minutt (til de er gylne på toppen)

Til Cupcakes
Fyll muffinsformene 3/4 fulle
Stekes på 180 grader i ca 10 minutt


Smørkrem til Cupcakes
Vanilla buttercream
250 gr smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis

Konditorfarge
Kakestrøssel

Pisk smøret mykt/hvitt og tilsett vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen. Pisk dette på middels hastighet i 3-4 min. Tilsett 2 dl av melisen av gangen, og pisk godt mellom hver gang.
Fortsett til kremen er formbar/smørbar. 

Fordel smørkremen i forskjellige skåler dersom du vil bruke flere konditorfarger.

Smørkremen smøres på kakene når disse er kalde. Du kan bruke en skje til å forme kremen, eller sprøytepose. Jeg brukte sprøytepose og syns dette var veldig greit.

Pynt med strøssel med en gang, for kremen stivner fort.

Et lite tips er å bruke 2 spiseskjeer når du skal fylle i muffinsformene. Den ene tar du røren med, den andre bruker du til å skyve røren fra skje nr 1. og ned i formene. Da blir det ikke så mye søl.
Ellers anbefaler jeg å bruke muffinsbrett (egne stekebrett til muffins) Disse plasserer du muffinsformene oppi etter at du har hatt røren i, så unngår du at formene "sklir ut"

Lykke til!
Bak og kos deg, og del ut!! 
Da gleder du noen andre også!

2 kommentarer:

  1. Hvordan tror du denne er uten epler? Har vanilijesaus til overs, å må finne noe lurt å bruke den på ;)

    SvarSlett
  2. Hei Elisabeth!

    Den er super også uten epler! Så bruk vaniljesausen med god samvittighet! :)

    Gpd helg!!

    Anne Laila

    SvarSlett