Mannen - på misjonsløp

 Stakkars Mannen! Han har det ikke greit for tiden! Ikke bare er han stiv og støl, men selvbildet har fått seg en skikkelig knekk... igjen... 
Denne gangen gjelder det et misjonsløp. Ikke mosjonsløp, men misjonsløp. Ungdommene i menigheten der vi går skal til Argentina i april. De skal besøke misjonærene våre Irene & Jan André , så nå sparer de penger som bare det! Så på lørdag arrangerte de misjonsløp der de skaffet seg egne sponsorer for hver runde de løp. 
 Mannen som alltid har vært litt sporty av seg, ville være support og bestemte seg for å løpe sammen med ungdommene. I ungdommen drev han aktivt både med svømming og boksing, og som du kanskje har lest på bloggen tidligere, så er det nå sykling som gjelder! Så formen er ikke så aller verst (selv om han har slitt med en kne-skade i lengre tid, etter en stygg takling... på Oldboys fotball) Så med riktig utstyr og gode sko dro han avgårde lørdags formiddag.
 Mannen trodde vel han skulle løpe bare noen få runder, men du vet at når flere løper sammen, og du er mann, selv om du bare er med for gøy, så skjer det noe mentalt (har nok noe med at han nærmer seg 40?) Det heter "konkurranseinstinkt" Så det ble ikke noen få runder. Det ble 26! Og 1 time løping på asfalt! 
Jeg aner ikke hvorfor mannen står og gjemmer seg bak ungdommene, men jeg er litt redd det er for at han rett og slett ikke er i stand til å stå skikkelig oppreist etter de 26 rundene :)
Mannen løp forbi 3 eldre damer med rullator. I og med at disse gikk rimelig sakte, løp han forbi dem ikke mindre enn 3 ganger.For hver runde hilste han høflig på dem, og de hilste tilbake. Siste gangen han møtte på dem kommer det sirlig fra den eldste av de gamle damene (som Mannen mener må ha vært nærmere 90 år) "Ja, ja. De der va ikkje verst te å vara ein eldre mann!" En eldre mann??? Og Mannen som ikke engang har passert 40? 
Når han i tillegg våkner opp neste morgen med tidenes gangsperr (må nesten ha hjelp ned trappene hjemme) da er det ikke enkelt å være Mannen!
Så atter en gang henter jeg frem mine gamle vernepleier-kunster, og oppmuntrer og motiverer etter alle kunstens regler. Jeg skryter av muskler og lår, berømmer innsatsen, sier at han ikke ser ut som om han er en dag over 37 år, og sist men ikke minst; Nå har jeg dratt frem disse bildene. Mannen sammen med Kevin Costner og Steffen Tangstad. Og det hjelper! Spesiellt når jeg sier at han går dem begge en høy gang, og tiltaler han som Mr. Handsome
Så nå er det ikke lenge til løping og maraton blir den neste sporten her i huset. Fordelen for meg, er at jeg kanskje slipper å kjøre land og strand rundt med en sykkel bak på bilen... Ja, vist han ikke kommer på at han skal begynne med triathlon da...

Kommentarer

  1. Kevin Costner?, han til venstre det? ;)
    Ja, det er ikkje greit å vera Mann.....

    SvarSlett
  2. Nei, MammaMy, det er ikkje lett å vera Mann!
    Og Lillian; eg har hatt ei strålande helg! Det håpe eg du og har hatt! :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg