Translate

torsdag 19. januar 2012

Sjokolade Cupcakes med sjokoladekrem


Sjokoladekake

3 egg
4 1/2 dl sukker
300 gr. smør
6 dl hvetemel
3 ts. bakepulver
3 ts. vaniljesukker
2 ss kakao
2 1/2 dl melk
(Jeg dobler ofte oppskriften)

Pisk egg og sukker kraftig til god og stiv eggedosis
Smelt smøret og ha i melken
Ha smør/melk opp i eggedososen mens kjøkkenmaskinen står på det svakeste
Ha i alt det tørre, og la maskinen gå til alt er godt blandet

Ha over i muffinsformer.
Stekes på 180*c i ca. 12-15 minutt IKKE VARMLUFT

Smørkrem
250 gr smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
Sjokoladesaus (flytende, Freia eller lignende)
Kakestrøssel

Pisk smøret mykt/hvitt og tilsett vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen. Pisk dette på middels hastighet i 3-4 min. Tilsett 2 dl av melisen av gangen, og pisk godt mellom hver gang.
Fortsett til kremen er formbar/smørbar. Sjokoladesausen tas i helt til slutt. Pisk til den er godt fordelt i kremen.

Smørkremen smøres på kakene når disse er kalde. Du kan bruke en skje til å forme kremen, eller sprøytepose. Jeg bruker sprøytepose og syns dette er det enkleste.

Pynt med strøssel med en gang, for kremen stivner fort.
Denne og en god kopp rykende fersk kaffe... Luksus!! 

5 kommentarer:

  1. Koselig blogg :) Kjekt med noen nye oppskrifter.
    Likte veldig godt trenings innlegget ditt.
    Legger meg til jeg.
    Ha en fin helg :)
    Medusa-klemmer

    SvarSlett
  2. Så koselig med tilbakemelding! Flere oppskrifter kommer :)

    SvarSlett
  3. Vet det innlegget ble lagt ut for en stund siden, men jeg fulgte oppskriften + at jeg hadde i en 100grams sjokolade, men mine ble veldig mye lysere

    SvarSlett
  4. Hei:) Er en stund siden dette ble lagt ut, men hvor mange cupcakes blir det sånn ca.?

    SvarSlett