Translate

torsdag 19. januar 2012

Wok med strimlet svinekjøtt og Chilli

 I dag har jeg hatt fri, og besøk av 2 gode venninner fra Rennesøy. Som vanlig er jeg tilhenger av det enkle, men gode. Mat som smaker godt, men som er enkel å lage. Å til deg som ikke har oppdaget Rema 1000`s "Middag for under hundrelappen", så er dette min oppfordring og oppmuntring til deg dersom du trenger gode tips!
I gratis hefte i butikken er deilige oppskrifter med ferdig handleliste! Genialt rett og slett!
 Så i dag ble det Kinesisk Wok Sweet Chilli. Å den var god!!!!
Her er hva du trenger av ingredienser, og oppskrift til 4 voksne:

500 gr strimlet svinekjøtt
1 rødløk
1 purreløk
1 rød paprika
2 fedd hvitløk

Saus:
1 ss finhakket ingefær
1 grønn chilli
1 lime, presset
4 ss soyasaus
2 ss sweet chilli saus

Kutt opp rødløk, purre og paprika.
Bland finhakket ingefær og chilli med limesaft, soyasaus og sweet chilli saus.
Varm woken og ha i 2 ss olje. Stek kjøttet, og legg det over i sausen.
Stek grønnsakene sammen med finhakket hvitløk (det kan være lurt å steke 1/2 av grønnsakene om gangen for å få dem skikkelig sprø. Det er ikke lett med for full panne)
Legg kjøttet med sausen tilbake i pannen med grønnsakene, og la det bli gjennomvarmt.
 Server med ris.
 Og til dessert...
Hjemmelagde Cupcaces med sjokoladekrem. Mmmmm....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar