Translate

fredag 21. juni 2013

Marengsdrøm

 Denne kaken smaker som du har brukt flere dager på å lage den, og om du vil ,så er det ingen problem å få gjestene til å tro nettopp det :)
Sannheten er at den er ferdig på 10 minutter, og smaker himmelsk!

Du trenger:
1 stor (eventuellt 2 små) Marengsbunner
Disse selges i de aller fleste dagligvarebutikker. Kiwi har noen veldig store og gode.
Det er en fordel at det er litt kant på dem, slik at fyllet ikke så lett renner utover.

Krem:
3 dl. kremfløte 
3 ss sukker 
1 kurv/1 pose frosne bringebær

Slik gjør du:
Pisk fløte og sukker til krem
Når fløten er passe stiv tilsetter du de frosne bringebærene.
(Gjem 6-7 fine bær til pynting)
Pisk bærene inn i fløten til bærene blir knust og kremen får en litt rosa farge.
Ha Marengsbunnen på et kakefat.
Hell over den piskede kremen.
Pynt med bærene og eventuellt noen marengstopper om du har.
Da er det bare til å servere :)
(Det er viktig at du ikke tar kremen på marengsen før akkurat når kaken skal serveres. Om du tar den på lenge før vil marengsen "smelte" og da blir den veldig seig.)


Enjoy!

2 kommentarer:

  1. Tusen takk Anne Laila for alle de gode oppskriftene du deler med oss. Herlig!!!!


    Dunna

    SvarSlett
  2. Å så hyggelig av deg! <3 Tusen takk for tilbakemelding! Det setter jeg veldig stor pris på!! Ønsker deg og dine en fantastisk strålende helg!

    SvarSlett