Translate

lørdag 1. januar 2011

Hjemmelaget Karamellpudding

 Nyttårsaften var vi 7 voksne og 11 unger rundt bordet. Til dessert hadde jeg laget hjemmelaget karamellpudding. Den er fantastisk god, og veldig enkel å lage! Oppskriften er som følger:

4 egg
7 dl h-melk
1 dl sukker 
2 ts vaniljesukker 
200 gr sukker til karamell

Egg, melk, sukker (1 dl) og vaniljesukker blandes godt sammen i en kjøkkenmaskin. La det gå en stund slik at eggene blir godt pisket. 
Mens dette piskes i mikseren, har du 200 gr sukker i en gryte. Dette smeltes til karamell. Når det er helt flytende heller du det over i en brødform (bruk grillvotter! Dette er veldig varmt!) Vend på brødformen slik at karamellen fordeles rundt i formen. 
Nå kan du helle det som er i kjøkkenmaskinen over i formen.
Settes i ovnen i vannbad på 150 grader i 2-3 timer. 
Denne oppskriften er nok til 6 voksne, men kan dobles ved behov for mer :-) Det eneste du trenger da er flere brødformer å fordele det i.

Karamellpuddingen serveres med pisket krem, og selvsagt en rykende fersk, god kopp kaffe!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar