100 Cupcakes på kjøkkenbenken

Hver eneste sommer inviterer vi familie og venner til grillfest på kaien. Det er like kjekt hvert eneste år, og de 2 siste årene har vi tilsammen vært 100 små og store som har kost oss med god mat og godt lag. Dette året ville minstemann på 10 år bake cupcakes sa han. Disse skulle han selge til inntekt til et fadderbarn prosjekt som noen venner av oss som er misjonærer, driver i Argentina. Dette prosjektet sørger blant annet for klær og skolegang til mange fattige sarn, som ellers ikke ville hatt mulighet til å gå på skole.
Så da var det bare til å sette i gang å bake! 

Til disse cupcakene satte jeg sammen to forskjellige oppskrifter som er veldig enkle, og det gjør disse utrolig lette å lage. 
Jeg bruker oppskriften på eplekake med vaniljesaus og smørkremen fra Cupcakes

Oppskriften på eplekake med vaniljesaus er super å bruke også til muffins! Da kan du bruke 1/2 av røren til cupcakes og den andre 1/2 til muffins med eplebiter. Da deler du et eple inn i båter, deler båtene i to på tvers, og har èn bit i hver muffin. Deigen fordeles lett i formene ved hjelp av 2 spiseskjeer.  Eplene trykkes lett ned i deigen, men ikke trykk dem for langt ned. Det ser penest ut når eplene synes. Stekes på 175 grader i ca 15 min, eller til de får en fin gyllen farge. Dryss over melis før servering.
Til cupcaks skal du ikke ha i eplebiter. Pynt med smørkrem når kakene er avkjølt.

Minstemann solgte Cupcakes som bare det, og han fikk inn bestilling på leveranser til diverse bursdager, så da er det ikke lenge til vi må frem med kjøkkenmaskinen igjen å piske opp noe mer smørkrem :-)

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg